SM-liigaa ja muuta lätkää

Änärissä on alkanut kausi aika hurjalla tavalla. Patrik Laine heilutti verkkoa tosiaan kolme kertaa yhden matsin aikana melkein avauskierroksella ja heti perään kaksi maalia pari peliä sen jälkeen. On se kova ukko, vaikkei mikään ukko vielä ole, vaan nuori mies.

Todella hienoa on se, että Pate ei ole mikä tahansa kikkelin venyttäjä vaan nousee esiin pelin ratkaisuhetkillä.

SM-Liigassa on mielenkiintoinen tilanne sillä tavalla että sarjataulukkoa katsomalla on mahdotonta päätellä mitkä joukkueet ovat taloudellisesti hyvässä asemassa ja mitkä eivät.

Tätä kirjoittaessa Kärpät on viimeisten joukossa vaikka varmasti on isoin tai ainakin toisiksi isoin budjetti. Sinne onkin ensimmäinen paniikkihankinta jo tehty ja jännittävä nähdä miten Suikkanen selviytyy uudessa työssään. Toistaiseksi ei kovin hyvältä näytä.

Lukossa on jo totuttu että joka vuosi pistetään rahaa haisemaan valtava määrä ja tulos on huono. Niin on tänäkin vuonna ja raumalaiset ovat peränpitäjiä, viimeisellä paikalla juuri nyt. Tätä tilannetta tuskin edes viime hetken pelimiehet pelastavat. Lukossa pelattiin uhkapeliä valmentajan kanssa ja se kostautui.

Suurin yllätys on Sport, joka on sarjataulukossa kolmantena. Tosin keväällä niistä mestaruuksista pelataan. Eikä kannata vielä voittoa juhlia. Jukurit on näyttänyt ihan oikealta SM-liigajoukkueelta vaikken olisi lyönyt euroakaan vetoa ennen kauden alkua heidän menestymismahdollisuuksistaan.