MM 95 ja laina-asiat

Timo Jutila on luotto puolustajaVaihdetaan taas hetkeksi lätkäaiheeseen. En olisi uskonut että Suomi tuolloin 95 voittaa mestaruuden. Itse veikkasin pitkävedossa Ruotsin puolesta. Jos olisin tuolloin voittanut rahaa, niin ei olisi harmittanut niin vietävästi. Suomen tappion vielä kestää muttei ylimääräistä rahanmenoa.

Niitä rahareikiä on tässä taloudessa jo muutenkin aivan riittävästi. Ei siihen enää pieleen menneitä vetoja tarvita.

Rahasta apropoo mieleeni tulikin, että suomalaiset velkaantuvat hurjaa tahtia. Otetaan luottoa, otetaan lainaa, kukaan ei hetkeä mieti millä nämä maksetaan takaisin. Meillä mikrotuessa näkee kun pelkästään tietokone ei ole osamaksulla ostettu vaan pitäisi saada lainaa vielä sen huoltamiseenkin.

Raha ei maailmasta lopu kesken, mutta aina se yksittäiseltä ihmiseltä saattaa loppua. Sen ymmärrän. Ja lainaa voi hakea tolkun asioihin myös. Kodin elektroniikkaa on hyvä silloin tällöin päivittää ja jos on lapsia, niin ne tulevat kalliiksi.

En halua moralisoida. Mutta silti mietin, että tarvitaanko kaiken maailman kulutusluottoa ihan niin paljon, kun sitä kulutukseen otetaan. Mielestäni ei. Jollain voi olla toinen tilanne.

Kuka sitä arvaa. Itse olen luottomies monelle, mutta lainaa en anna. Siinä suhteessa käteismies.

Vastaa