Rahastosijoittamisen ihanuutta

Istun täällä Otaniemessä ja mietin, että kai se on eläkeasioita jo ryhdyttävä miettimään. Enhän minä vielä mikrotuesta eläkkeelle jää, eikä se kai mikään eläkevirka ole tarkoituskaan olla. Mutta vapaaehtoinen eläketurva on miehellä oltava. Se kuuluu velvollisuuksiin, kerta kaikkiaan näin on.

En ole ennen sijoittanut rahastoihin joten en ymmärrä niistä mitään. Luin Seligsonin oppaan, enkä vieläkään oikein ymmärrä mistä on kysymys. Kannan sinne rahani, tai siis sen satasen kuussa jonka aion laittaa, ja siellä kalju mies laittaa ne haisemaan.

Luin Hesarista, että kaljuilla miehillä on vähemmän testosteronia. Vai olisiko ollut enemmän. Testosteronia nyt kuitenkin.

Sitten on tällainen ETF jota voi pörssistä ostaa. Minä kovin harvoin ostan mitään, varsinkaan pörssistä, niin se ei kovin luontevalta tunnu. Helpompi on kun asiat sovitaan. Ei kaupankäyntiä, vaan nimenomaan sopimuksia. Suomi on aina ollut sopimusyhteiskunta ja sen päälle koko Espoo on rakennettu.

Jätän rahastot hautumaan toistaiseksi ja säästän toiselle tilille, joka minulla on verkkopankissa. Säästötili nimeltään. Siellä rahat pysyvät piilossa itseltäni.